Gebruik geen pesticiden
Home Openbare diensten Breng je pesticiden binnen: praktisch

Breng je pesticiden binnen: praktisch

We hebben aan ruim 2000 Vlamingen gevraagd of ze nog pesticiden gebruiken in hun tuin. En goed nieuws: 53% gebruikt er geen. Van de 47% die het wel nog doen, is de helft bereid over te stappen op alternatieven. Wel, die mensen willen we een duwtje in de rug geven, samen met jullie.

Op zaterdag 21 april 2018 kan iedereen zijn (restjes) pesticiden binnenbrengen aan de KGA-stand en krijgt in ruil van ons een voegenborstel. Overal in Vlaanderen nemen parken deel: de teller staat al op 60! Neem een kijkje in de  lijst van deelnemende parken.

Wat doen wij?

  • Wij zorgen voor de voegenborstels per deelnemend recyclagepark (zolang de voorraad strekt) en bezorgen die ter plaatse.
  • We stellen allerlei communicatiemateriaal ter beschikking: postermateriaal, campagnebeelden voor digitale verspreiding en drukwerk, tekstmateriaal in de vorm van een artikel,... Dat zal beschikbaar zijn in de eerste helft van februari.
  • Velt en Vlaco kunnen ter plaatse voor een demonstratie pesticidevrije onkruidbestrijding zorgen (beperkte beschikbaarheid lesgevers).

Wat vragen we van jou?

  • Neem deel met je recyclagepark(en) op zaterdag 21 april 2018. Schrijf je in voor 16 februari 2018 om deel te nemen. Stem daarvoor zeker eerst af met je afvalintercommunale.

Schrijf je hier in.

  • Maak deze campagne zo breed mogelijk bekend, via een nieuwsbrief, website of sociale media. Heb je graag wat beeld- of tekstmateriaal? Neem contact op met ons via communicatie@vmm.be. Ook als je sneller dan eerste helft februari materiaal nodig hebt, geef ons een seintje.
  • Informeer je recylageparkmedewerkers over deze actie. Ze zullen op 21 april 2018 wat extra bezoekers over de vloer krijgen.

Komt 21 april als actiedag niet goed uit? Dan kan je de actie ook op een andere dag in die week organiseren.

We hopen jullie massaal te mogen toevoegen aan onze deelnemerslijst! Want ‘zonder is gezonder’ en met een kleine inspanning kunnen we iedereen op de kar krijgen. Voor het milieu van morgen!

Heb je contactgegevens van Velt of Vlaco nodig? Of heb je nog andere vragen? Laat het ons weten op pesticidereductie@vmm.be.

Document acties