Gebruik geen pesticiden
Home Openbare diensten Breng je pesticiden binnen: praktisch

Breng je pesticiden binnen: praktisch

We hebben aan ruim 2000 Vlamingen gevraagd of ze nog pesticiden gebruiken in hun tuin. En goed nieuws: 53% gebruikt er geen. Van de 47% die het wel nog doen, is de helft bereid over te stappen op alternatieven. Wel, die mensen willen we een duwtje in de rug geven, samen met jullie.

Op zaterdag 21 april 2018 kan iedereen zijn (resten) pesticiden binnenbrengen aan de KGA-stand en krijgt in ruil van ons een voegenborstel (zolang de voorraad strekt). Overal in Vlaanderen nemen parken deel: de teller staat op 260! Neem een kijkje in de  lijst van deelnemende parken.

Wat doen wij?

  • Wij zorgen voor de voegenborstels per deelnemend recyclagepark (zolang de voorraad strekt) en bezorgen die ter plaatse.
  • We stellen allerlei communicatiemateriaal ter beschikking: postermateriaal, campagnebeelden voor digitale verspreiding en drukwerk, tekstmateriaal in de vorm van een artikel,... Dat zal beschikbaar zijn in de eerste helft van februari.
  • Velt en Vlaco kunnen ter plaatse voor een demonstratie pesticidevrije onkruidbestrijding zorgen (beperkte beschikbaarheid lesgevers).

Wat vragen we van jou?

  • Om deel te kunnen nemen, moet je ingeschreven zijn. De inschrijvingen liepen tot 18 februari 2018. Nu nog inschrijven is niet meer mogelijk.
  • Maak deze campagne zo breed mogelijk bekend, via een nieuwsbrief, website of sociale media. Heb je graag wat beeld- of tekstmateriaal? Download het hier.
  • Informeer je recylageparkmedewerkers over deze actie. Ze zullen op 21 april 2018 wat extra bezoekers over de vloer krijgen.

Heb je contactgegevens van Velt of Vlaco nodig? Of heb je nog andere vragen? Laat het ons weten op pesticidereductie@vmm.be.

Document acties