Gebruik geen pesticiden
Home Bestrijdingsgids Ongewenste dieren Kakkerlakken
Document acties

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen in contact komen met organisch afval, en dus dragen ze dikwijls schimmel- en ziektekiemen.

Kakkerlak

Duitse Kakkerlak - origineel door Lmbuga

Kakkerlakken komen alleen binnenshuis voor. Om te overleven hebben ze, zoals alle dieren, water, voeding en beschutting nodig.

Enkele tips:

  • zorg dat er geen bronnen van vocht zijn: herstel lekkende kranen en leidingen;
  • zorg dat de kakkerlakken  geen voedsel vinden: voorkom onafgedekte etenswaren, laat de afwas niet overnachten, laat geen etensrestjes op de vloer of op de tafel achter;
  • beperk de beschuttingsplaatsen: voeg barsten en spleten op in muren, deuren en vensters, rond leidingen en schakelaars.

Alternatieven

Een glazen bokaal zoals een confituurbokaal of een groot glas kan je half vullen met water waarin je koffie en bier hebt gemengd. Een paar druppeltjes detergent zorgen ervoor dat de oppervlaktespanning verdwijnt en de kakkerlak kan verdrinken.

Zet de bokaal op een donkere plek waar je vaak kakkerlakken aantreft en zet een plankje of een strook karton schuin tegen de bokaal zodat de kakkerlakken in de bokaal kunnen vallen tijdens hun zoektocht naar voedsel.

In de handel zijn ook kant en klare lijmvallen beschikbaar zonder pesticiden. Leg ze in een donkere hoek waar je vaak kakkerlakken ziet. De kakkerlakken lopen ' s nachts tijdens hun zoektocht naar voedsel blijven plakken op de lijmplaat.